Dođite  kao gosti... i otiđite kao prijatelji

REACT RIGHT

REACT RIGHT- Prva pomoć

Budite spremni: možda ćete trebat pomoći nekoj žrtvi ili sebi već sutra. Tsunami, potresi, poplave, požari, razne nesreće u kući ... To su događaji koji se nažalost često događaju u životu. Nesreća se može dogoditi na poslu, kod kuće ili na putu.

Želite li znati kako pomoći domaćinu ukoliko se nesreća dogodi kod kuće?

Sada je vrijeme da se pitate: da li ja znam dati umjetno disanje i masažu srca? Znam li kako koristiti defibrilator ? Da li mogu poviti rane ili ipak ne?

Jeste li spremni?

Spremnost ne znači samo da nosiš paket za prvu pomoć, svijetlo, vodu i telefon. Spremnost znači da ste spremni doći do pomoći pojedincima u nevolji i da znate koji je ispravan i siguran način pomoći kada profesionalni spasioci nisu dostupni. Novi svjetski događaji, kao što su tajfuni, bombaški napadi i smrtonosni valovi jasno su pokazali kako katastrofa takve veličine brzo može onemogućiti ili znatno usporiti sustav profesionalnih spasitelja. U takvim trenucima je ključno znati kako prvi na sceni katastrofe ispravno i učinkovito postupiti. Osposobiti vas možemo i mi!

Naš pristup obuci gradi vaše povjerenje u pružanju prve pomoći onda kada je to potrebno. Povjerenje u vlastite sposobnosti je ključ za spašavanje unesrećenih. Samopouzdanje i povjerenje u svoje znanje i vještine postižemo prijateljskom okolinom koja vas svime podučava ponavljanjem vježbi. Dobro ste pročitali, naš pristup je utemeljen na vježbama, što znači da o defibrilatoru nećemo samo razgovarati, već ćete naučiti kako ga zapravo koristiti!