Dođite  kao gosti... i otiđite kao prijatelji

OWD

OPEN WATER DIVER - Početni tečaj

Početnom tečaju Open Water Diver može prisustvovati svaka zdrava osoba koja ima za to interesa te se nalazi u dobroj tjelesnoj formi. Željom, interesom i strpljenjem lakim koracima naučiti ćete roniti. Vodimo vas u treću dimenziju zabave te u tajanstveni podmorski svijet. Tečaj obuhvaća teorijski i praktični dio koji vam je potreban za sigurno rekreativno ronjenje. Naučiti ćete mnogo o ronilačkoj opremi, fizici i fiziologiji ronjenja, kako koristiti ronilačku opremu, te saznati zašto se roni uvijek u paru. Naš cilj je, da se znanja usvojena na tečaju najbolje koriste za sigurno ronjenje. Kao licencirani ronilac imate mogućnost da s drugim roniocem bez nadzora od strane instruktora zaronite u mora ili jezera širom svijeta do maksimalne dubine od 18.

Tečaj se sastoji od tri dijela: teoretski dio (predavanja, diskusije ...)

  • praktične vježbe u bazenu ili zatvorenim vodama
    praktične vježbe u otvorenim vodama (mora)

Teorijski dio tečaja sastoji se od pet dijelova – modula, koji će se provoditi tijekom tečaja. Svaki modul ima u sklopu predavanja instruktora, obogaćen je crtežima i slajdovima, tu se nalazi i pregled materijala kao i završno ponavljanje.

Praktični dio tečaja je podijeljen na dva dijela, tj. dva okruženja: zatvorene i otvorene vode. U zatvorenom bazenu ili vodi student uči osnovne tehnike ronjenja koje će omogućiti siguran nastavak tečaja u otvorenim vodama - u moru. U otvorenim vodama se uči o stvarnim uvjetima ronjenja. Vježbe koje se izvode u bazenu se dalje utvrđuju i nadograđuju, što omogućava najvišu razinu sigurnosti, čak i nakon tečaja.

Uvjeti:

  • Najmanje 15 godina starosti za početni tečaj - Open Water Diver 
  • Između 10 i 14 godina starosti za dječji početni tečaj - Junior Open Water Diver