Prišli boste kot gostje in odšli kot prijatelji...

OPEN WATER DIVER - Začetni potapljaški tečaj

Začetnega potapljaškega tečaja Open Water Diver se lahko udeleži vsak, ki je zdrav, ima interes in je v dobri psihofizični kondiciji. Z voljo, interesom in potrpežljivostjo inštruktorja, vas bomo po korakih naučili potapljati in vas popeljali v tretjo dimenzijo zabave.....podvodni svet. Na tečaju se boste tako pri teoriji, kot tudi v praksi naučili vsega kar je pomembno za varno rekreativno potapljanje. Izvedeli boste veliko o potapljaški opremi, fiziki in fiziologiji potapljanja, se naučili uporabljati potapljaške tablice, izvedeli boste zakaj se vedno potapljamo v parih, poleg tega pa se bomo potrudili, da bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja. Naš cilj je, da vam bo na tečaju osvojeno znanje najboljša popotnica za varno potapljanje. Kot potapljač z licenco imate namreč možnost, da se sami s sopotapljačem, brez nadzora inštruktorja, potapljate (v morju, jezerih…) do globine 18 metrov po celem svetu.

Tečaj je sestavljen iz treh delov:
- teoretični del (predavanja, diskusije...)
- praktične vaje v bazenu
- praktične vaje v odprtih vodah (morje) – 4 potopi

Teoretični del tečaja je sestavljen iz petih vsebinsko zaključenih delov – modulov, ki se izvajajo v času tečaja. Vsak modul obsega predavanje inštruktorja, popestreno s skicami in diapozitivi ter preverjanje znanja in ponavljanje snovi. Teoretični del izpita.

Praktični del tečaja je razdeljen na dva dela, oziroma dve okolji: zaprto in odprto vodo. V bazenu ali zaprtih vodah se tečajnik nauči osnovnih tehnik potapljanja, ki mu bodo omogočile varno nadaljevanje tečaja v odprti vodi – na morju. Na morju – v odprti vodi, pa se seznani z realnimi pogoji potapljanja. Vaje, ki se jih je naučil na bazenu, dodatno utrdi in nadgradi, kar mu omogoča najvišjo stopnjo varnosti tudi po opravljenem tečaju.

Pogoji:

  • starost najmanj 15 let za začetni tečaj – Open Water Diver
  • starost med 10 in 14 let otroški začetni tečaj – Junior Open Water Diver